مطالعهی ادبیات توسعه و برنامهریزی روستایی نشان میدهد که مردم و جوامع روستایی باید بهصورت سازمانیافته و در چارچوب تشکلهای مدنی مشخص درآیند تا بتوانند از تواناییها، استعدادها و خلاقیتهای خویش بهصورت مطلوب استفاده کرده و آنها را مدیریت نمایند که این مهم در قالب کارآفرینی بروز میکند. نظر به اینکه گردشگری بهعنوان صنعتی روبهرشد که دائماً با تغییر تقاضای بازار روبهروست، بستری مناسب برای کارآفرینی به شمار میرود و فراهم کردن زمینهای مناسب برای توسعهی کارآفرینی گردشگری در نواحی روستایی میتواند کمک مؤثری به توسعهی گردشگری و توانمندسازی جوامع روستایی محسوب گردد. پژوهش حاضر به هدف شناسایی مؤثرترین عامل در توسعهی کارآفرینی گردشگری در مناطق روستایی انجامشده که از لحاظ ماهیت و روش، توصیفی و پیمایشی و از نظر هدف در گروه پژوهشهای کاربردی جای میگیرد. جامعهی آماری تحقیق صاحبان کسبوکار و مسئولان (دهیاران و اعضای شورای اسلامی روستا) در سه روستای جلیزجند، خمده و هرانده شهرستان فیروزکوه هستند. برای گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه و بهمنظور تجزیهوتحلیل دادهها از آزمون واریانس و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد. نتایج نشان داد که از دیدگاه هر دو گروه مطالعاتی (مسئولان و کارآفرینان) عامل اقتصادی با میانگین از اهمیت بیشتری در توسعهی کارآفرینی گردشگری برخوردار است.
رکنالدین افتخاری, عبدالرضا , پورطاهری, مهدی , & فضلی, نفیسه . (1393). تحلیل عوامل مؤثر در توسعهی کارآفرینی گردشگری روستایی. برنامه ریزی و توسعه گردشگری, 3(8), 87-107.
MLA
عبدالرضا رکنالدین افتخاری; مهدی پورطاهری; نفیسه فضلی. "تحلیل عوامل مؤثر در توسعهی کارآفرینی گردشگری روستایی", برنامه ریزی و توسعه گردشگری, 3, 8, 1393, 87-107.
HARVARD
رکنالدین افتخاری, عبدالرضا, پورطاهری, مهدی, فضلی, نفیسه. (1393). 'تحلیل عوامل مؤثر در توسعهی کارآفرینی گردشگری روستایی', برنامه ریزی و توسعه گردشگری, 3(8), pp. 87-107.
CHICAGO
عبدالرضا رکنالدین افتخاری , مهدی پورطاهری و نفیسه فضلی, "تحلیل عوامل مؤثر در توسعهی کارآفرینی گردشگری روستایی," برنامه ریزی و توسعه گردشگری, 3 8 (1393): 87-107,
VANCOUVER
رکنالدین افتخاری, عبدالرضا, پورطاهری, مهدی, فضلی, نفیسه. تحلیل عوامل مؤثر در توسعهی کارآفرینی گردشگری روستایی. برنامه ریزی و توسعه گردشگری, 1393; 3(8): 87-107.