راهنمای نویسندگان

نحوه ارسال مقاله

ارسال مقاله منحصراً از طریق سامانه الکترونیکی مجله به آدرس http://tourismpd.journals.umz.ac.ir انجام می‌شود.


قابل توجه نویسندگان محترم

فایل های مورد نیاز* برای ارسال مقاله:

1- فایل تعارض منافع: ضروری است نویسنده مسئول، پس از دانلود فرم تعارض منافع، آن را به تایید و امضا سایر نویسندگان رسانده و بعد از اسکن ارسال نماید.

2- فایل تعهدنامه: ضروری است نویسنده مسئول، پس از دانلود فرم تعهدنامه آن را به تایید و امضا سایر نویسندگان رسانده و بعد از اسکن ارسال نماید.

3- فایل مشابهت یابی مقاله: نویسندگان محترم می‌توانند برای مشابهت‌یابی از سامانه سمیم‌نور (کلیک کنید) برای ارسال گزارش مشابهت‌یابی به فصلنامه استفاده کنند. نویسندگان محترم دقت کنند که حتما باید گزارش PDF مشابهت‌یابی را که از مستقیما مشابهت‌یاب دریافت می‌‌کنند به فصلنامه ارسال نمایند.

4- فایل اصل مقاله بدون اطلاعات نویسندگان: نویسندگان محترم، می بایست مقاله خود را مطابق با تمپلیت اصل مقاله تنظیم و ارسال نمایند. تاکید می گردد، در فایل اصل مقاله، هیچ نام و اطلاعاتی از نویسندگان درج و نگارش نشود. برای رعایت بهتر فرمت شکلی مقاله پیشنهاد می شود مقاله خود را در این فایل نمونه کپی پیست نمایید.

5- فایل اطلاعات نویسندگان (در هنگام تکمیل اطلاعات نویسندگان، کد ارکید هر نویسنده باید به درستی از طریق هایپرلینک، ثبت شود.)

6- فایل چکیده مبسوط انگلیسی


نکات بسیار مهم

1- به استحضار می‌رساند با توجه به اینکه داشتن کد ارکید به عنوان یک شناسه منحصر به فرد برای کلیه نویسندگان از الزامات می باشد، با مراجعه به سایت https://orcid.org/register نسبت به اخذ کد ارکید خود اقدام فرمایید. لطفاً در درج صحیح کد ارکید هر نویسنده دقت فرمایید.

2- اخذ و درج کد اخلاق و یا کد IRCT (مرکز ثبت کارآزمایی بالینی) برای مقالات حوزه زیست پزشکی الزامی می باشد. در این مقالات، رعایت ملاحظات اخلاقی، ذکر اخذ رضایت نامه و محرمانگی اطلاعات ضروری است.

3- نویسنده مسئول باید عضو هیات علمی بوده و با آدرس ایمیل آکادمیک (یاهو، جی میل ..... قابل قبول نیست) مقاله را سابمیت نماید.

4- نشریه به پرونده‌های ناقص ترتیب اثری نخواهد داد، خواهمشند است راهنمای نویسندگان را به دقت مطالعه فرمایید. در ضمن پس از ارسال مقاله به این نشریه به هیچ عنوان امکان تغییر در تعداد نویسندگان و همچنین ترتیب نویسندگان وجود ندارد.

5- چنانچه مقاله حامی مالی دارد، ذکر آن در بخش تقدیر و تشکر الزامی است.

6- نویسندگان مسئول محترم می توانند در مرحله پرداخت هزینه ها به پروفایل مقاله خود مراجعه و وارد صفحه پرداخت اینترنتی شده و به صورت آنلاین اقدام به پرداخت هزینه نمایند. هزینه بررسی و داوری حتماً می بایست از مرورگری غیر از گوگل کروم پرداخت شود.

7- اگر مقاله ارسالی، مستخرج از پایان نامه، رساله و طرح پژوهشی می باشد، نویسندگان محترم، حتما باید به این موضوع در فایل اطلاعات نویسندگان در پاورقی اشاره نمایند.



توجه ویژه

با توجه به سیاست های این نشریه در خصوص دریافت هزینه داوری و انتشار مقالات از نویسندگان محترم، نشریه بر اساس آیین نامه وزارت علوم تحقیقات و فناوری، مبلغ 600هزار تومان از نویسندگان طی دو مرحله (200 هزار تومان بابت جبران بخشی از ارزیابی اولیه و داوری و 400 هزارتومان بابت جبران بخشی از ویراستاری، چاپ و انتشار پس از تایید داوران و هیئت تحریریه محترم) دریافت می نماید. مابقی هزینه‌ها از سوی دانشگاه مازندران پشتیبانی مالی می شود.



 

راهنمای تدوین مقالات

برای جلوگیری از تأخیر در داوری و انتشار به موقع مقاله، لطفاً به این نکات توجه فرمایید.

 

  • زبان رسمی نشریه فارسی است، اما مقالات به زبان انگلیسی نیز قابل بررسی خواهد بود. نویسندگان توجه نمایند، آیین نگارش زبان فارسی رعایت شود و از به‌کار بردن کلمات خارجی و تخصصی تا حد امکان خودداری گردد. مقاله باید دارای انشایی روان و از نظر دستور زبان و آیین نگارش خالی از اشکال باشد. تمام واژه‌‌ها و اصطلاحات علمی انگلیسی که در مقاله به صورت اختصار درج می‌شوند، باید برای بار اول به صورت عبارت کامل در متن ذکر گردیده و اختصار آن در داخل پرانتز آورده شود و واحدهای اندازه‌گیری بایستی از سیستم استاندارد بین‌المللی واحدها (SI) پیروی کند.
  • مقاله باید حاصل کار پژوهشی و علمی باشد و قبلاً در نشریه‎ دیگری ـ اعم از داخلی یا خارجی ـ و یا مجموعه مقالات سمینارها و مجامع علمی چاپ نشده و یا همزمان برای نشریه دیگری ارسال نشده باشد. به این منظور نیاز است که این نکته در نامه همراه مقاله (تعهدنامه) ذکر گردد.
  • مقالات برگرفته از پایان‌نامه و رساله­ دانشجویان با نام استاد راهنما، مشاوران و دانشجو به‌ صورت توأم و با مسئولیت استاد راهنما منتشر می‌شود.
  • مسئولیت صحت و سقم مقاله به ‌لحاظ علمی و حقوقی بر عهدة نویسنده یا نویسندگان است.
  • مقاله مروری (Review Article)، یادداشت علمی (Research Note) و نقد و معرفی علمی کتاب (Book Review) از نویسندگان مجرب و صاحب مقالات پژوهشی در زمینه‎ موردنظر، به ‌شرطی پذیرفته می‌شود که در تدوین آن منابع درخور توجه و متعددی، مستند تحقیق قرار گرفته باشد.
  • حق هیأت تحریریه مجله، در قبول یا رد مقاله و یا اصلاح نوشتاری و ادبی محفوظ است. عقاید بیان شده و خط‌ مشی‌های اعمال شده توسط نویسندگان، الزاماً بیانگر عقاید و خط مشی‌های هیأت تحریریه نمی‌باشد.
  • مقالات رد یا انصراف داده شده پس از سه ماه از مجموعه آرشیو مجله خارج خواهد شد و مجله هیچ‌گونه مسئولیتی در این زمینه نخواهد داشت.
  • حداکثر حجم مقاله شامل متن، شکل‌ها، نمودارها و جدول‌ها (15 صفحه) است چنانچه از این مقدار بیشتر گردید دفتر نشریه هیچ مسئولیتی در قبال چاپ نشدن نخواهد داشت.

 

مقاله باید دارای ساختار زیر باشد:

صفحه اول شامل عنوان مقاله، چکیده و کلیدواژه های فارسی است.

  • عنوان مقاله باید مختصر، مفید و جامع باشد (حتی‌المقدور بیش از 15 کلمه نباشد و از به کار بردن کلمات اختصار در عنوان پرهیز گردد).
  • چکیده فارسی باید بین 250 تا 300 کلمه بوده و در پنج بند و به صورت ساختارمند شامل: زمینه و هدف، روش‌ شناسی، یافته ها، نتیجه‌گیری، اصالت/ارزش و کلیدواژه ها (5 تا 7 واژه) تنظیم شود.

صفحه دوم به بعد، شامل متن اصلی مقاله می شود.

  • فایل متن اصلی مقاله بایستی بر اساس دستورالعمل‌های استاندارد نگارش و آماده‌سازی مقالات (فایل تمپلیت اصل مقاله) شوند.
  • علاوه بر این، بخش ضمیمه شامل تشکر و قدردانی، محل تامین بودجه، تضاد منافع و سهم نویسنده در نگارش مقاله باید در انتهای متن مقالات برای تمام انواع مطالعات ذکر گردد.

نکاتی راجع به انواع مقالات قابل قبول برای نشریه

1- مقاله اصیل/ تحقیقاتی (Original Article)

در این نوع مقالات نتایج یک تحقیق ارائه می گردد. مقاله پژوهشی اصیل به ترتیب شامل بخش­های زیر است:

  • مقدمه: این بخش شامل این مطالب است که مشکل چیست، آنچه که تاکنون در این باره شناخته شده است و دلایل اهمیت موضوع، سؤالات بدون پاسخی که این تحقیق به آن‌ پاسخ می‌گوید و شرح این که چگونه نتایج این تحقیق می‌تواند به رفع ابهامات کمک کند، هدف و یا فرضیه پژوهش (متناسب با نوع پژوهش).
  • روش مطالعه: به‌نحوی باید نوشته شود که هر خواننده‌­ای بتواند با آن، تجربه نویسنده مقاله را تکرار کند، (نوع مطالعه، شرکت‌کنندگان و زمینه‌ای که پژوهش در آن اجرا شده است و چگونگی انجام آن). در این بخش باید ابزار جمع‌آوری اطلاعات ذکر شود. در صورتی که مقاله‌ دارای پرسشنامه یا چک ‌لیست است، ضمیمه کردن آن الزامی است. در مورد پرسشنامه‌های استاندارد، ذکر مرجع و مشخصات آن کافی است.
  • ملاحظات اخلاقی: در این بخش که مربوط به تحقیقات زیست پزشکی می باشد، می­ بایست کد تاییدیه کمیته اخلاق دانشگاه یا سازمان مربوطه و ملاحظات اخلاقی رعایت شده درج گردد.
  • یافته ­ها: در این بخش خلاصه ای از یافته های کلیدی و یا نتایج مرتبط با اهداف پژوهش ارائه می­ گردد. گزارش یافته های پژوهش به زبان گذشته صورت گرفته و از مقایسه و تفسیر یافته ها در این بخش خودداری گردد.از جدول و نمودار با حداقل تعداد ممکن استـفاده شود. عنوان جدول، بالای آن و در نمودار، زیر آن قرار گیرد (با ذکر شماره). با توجه به محدودیت صفحات مجله، بدیهی است از تکرار ارایه مطالبی که در متن آورده شده‌اند در جداول و بالعکس باید پرهیز نمود. جداول و نمودارها فارسی باشند. عکس‌ها، نمودارها و جداول مربوط به مقاله به‌همراه توضیحات آن‌ بایستی جداگانه و در دنباله متن اصلی مقاله آورده شده و شماره‌گذاری گردد. کیفیت تصاویر ارسالی مطلوب باشد و با حجم 250 dpi در قسمت مربوطه بارگذاری گردد.
  • بحث: در این بخش چگونگی ارتباط یافته های این مطالعه با یافته­ های سایر پژوهش ها و نظریه های موجود بیان می­ گردد؛ پاراگراف اول می‌بایست با پاسخ به سوال اصلی پژوهش شروع شده و مهمترین یافته مطالعه را بیان نماید.سپس یافته‌های اصلی به‌دست آمده در یک تا دو پاراگراف با نتایج سایر تحقیقات و مطالعات داخلی و خارجی مقایسه و بحث و تفسیر گردد. در پاراگرف بعدی، موارد کاربرد عملی و قابلیت تعمیم‌پذیری نتایج، نقاط قوت و محدودیت های پژوهش، پیشنهاد یا توصیه برای تحقیقات آتی و در مجموع ارایه آن‌چه که در نتیجه انجام این تحقیق به علم اضافه شده است به­طور خلاصه شرح داده می شود.
  • نتیجه ­گیری: مقاله باید با یک نتیجه گیری روشن و مختصر در ارتباط با سوال یا اهداف پژوهش، به طوری که از حد نتایج مطالعه فراتر نرود، خاتمه یابد.
  • تقدیر و تشکر: این قسمت باید حامی مالی مقاله و منبع تأمین حمایت مالی را نیز در برگیرد.
  • تضاد منافع
  • سهم نویسندگان (میزان مشارکت)
  • منابع: هر مقاله پژوهشی اصیل معمولا حداقل و حداکثر بین 15 تا 40 رفرنس باید داشته باشد (همه رفرنس ها باید با فرمت انگلیسی تنظیم شوند).

* لازم به ذکر است، در مقالات اصیل به فراخور حیطه تحقیقاتی، بخشهای مذکور قابلیت تغییر دارد. برای مثال در مقالات حیطه علوم انسانی، عمدتا بخش های اصلی شامل مقدمه، مبانی نظری و پیشینه تحقیق، فرضیه ها، روش تحقیق، نتایج و یافته ها و نتیجه گیری می باشد. یا مقالات حیطه مهندسی شامل مقدمه، ساختار پیشنهادی، نتایج و شبیه سازی و در نهایت جمع بندی می باشد.

 

2- مقاله مروری (Review Article)

مقالات مروری در مجلات دانشگاه مازندران شامل سه نوع ذیل می باشند:

  • مرور نظام مند و متاآنالیز (Systematic Review and Meta-Analysis)
  • مرور نظام مند بدون انجام متاآنالیز (Systematic Review)
  • مقالات مروری بدون انجام مرور نظام مند (Narrative Review)

* برای نگارش مقاله از راهنمای PRISMA استفاده نمایید و تمامی بخش های منطبق با این راهنما را در مقاله خود گزارش نمایید. حداکثر تعداد کلمات 4000 کلمه می باشد. می توان از شکل، جداول و نمودار استفاده کرد. مقاله باید شامل بخش های زیر باشد: 1) عنوان (در عنوان کلمه Systematic Review یا Systematic Review and Meta-Analysis قید شود)؛ 2)چکیده ساختارمند داشته باشد (زمینه و هدف، مواد و روش ها، یافته ها، نتیجه گیری، واژگان کلیدی)؛ 3) مقدمه؛ 4) مواد و روش ها (بر اساس راهنمای PRISMA فلوچارت تهیه شود). استراتژی جستجو، کلمات کلیدی مورد استفاده، پایگاه های مورد جستجو و ... مشخص شوند؛ 5) یافته ها (بیان مفاهیم و مطالب اصلی با استفاده از عناوین مورد نیاز (Heading and subheading) یا همان تیتر بندی مطالب می تواند انجام شود)؛ 6) بحث؛ 7) نتیجه گیری؛ 8) تشکر و قدردانی؛ 9) سهم نویسندگان؛ 10) تضاد منافع؛ 11) منابع (تعداد منابع مورد استفاده سقف ندارد ولی ترجیحا بیش از 100 رفرنس نباشد و همه رفرنس ها باید با فرمت انگلیسی تنظیم شوند).

* اگر مقاله شما مروری و بدون انجام مرور نظام مند می باشد یعنی Narrative Review می باشد، مقاله می بایست حداکثر تعداد کلمات 6000 کلمه می باشد و می توان از شکل، جداول و نمودار استفاده کرد.

 

 3- گزارشات کوتاه

مقالات تحقیقاتی می توانند با فرمت گزارش کوتاه منتشر شوند. چکیده بدون ساختار در این بخش نباید بیشتر از 150 کلمه باشد. ساختار نسخه اصلی بایستی حاوی حداکثر 1500 کلمه باشد. جداول و اشکال باید محدود به 2 مورد شود و منابع نباید بیش از 15 مورد باشند.

 

4- نامه به سردبیر (Letter to Editor)

در این نوع از مقالات، تمام مراسلات برای چاپ در نظر گرفته خواهد شد  و اگر شامل انتقاد سازنده در مورد مقالات قبلی چاپ شده در مجلات دانشگاه مازندران باشند، در تمامی موارد حق پاسخ‌دهی برای نویسندگان محفوظ خواهد بود. همچنین گزارشات تحقیقات محدود می‌توانند در قالب یک نامه ارسال گردند. نامه به سردبیر معمولا در رابطه با یک موضوع خاص و یا در مورد موضوعی که در شماره های قبلی مجله چاپ شده است نوشته می شود. نامه به سردبیر شامل عنوان، متن مقاله، تضاد منافع و رفرنس است و فاقد چکیده، جدول، شکل یا نمودار  می باشد. طول نامه باید بین 700 تا 1000 کلمه باشد. حداکثر تعداد رفرنس ها باید 20 مورد باشد.

 

5- دیدگاه (Commentary)

جهت بحث و اظهار نظر درباره یک موضوع خاص در نظر گرفته شده است که اگر اصل مقاله به زبان فارسی باشد فقط خلاصه مقاله انگلیسی ضروری است. لازم است تعداد کلمات آن بدون احتساب منابع 2500-1000 باشد.


چکیده مبسوط انگلیسی

نویسنده ملزم است چکیده ای حاوی 700 تا 1000 واژه از مقاله خود به صورت فایل پیوست در پروفایل تحت عنوان "چکیده مبسوط" تهیه و برای مجله ارسال نماید. ساختار چکیده مذکور باید به شکل زیر باشد:

1- چکیده (Abstract)

2- مقدمه (Introduction)

2- روش مطالعه (Methods)

3- یافته ها (Results)

4- نتیجه گیری (Conclusion)

5- منابع مالی (Funding)

6- سهم نویسندگان (Authors' contribution)

7- تعارض منافع (Conflict of interest)

8- تقدیر و تشکر (Acknowledgments)

  • چکیده انگلیسی باید مطابق با چکیده فارسی تنظیم گردد.
  • لازم به ذکر است که حداکثر یک جدول و یا نمودار می­تواند در قسمت چکیده مبسوط وجود داشته باشد. تعداد کل کلمات موجود در چکیده مبسوط نباید از 1000 کلمه تجاوز کند. البته کلید واژه ها، منابع و نمودار و جدول مشمول این 1000 کلمه نمی­شود.
  • منابع مرتبط با بخش های «مقدمه»، «مواد و روش ها» و «نتیجه گیری»  با فرمت APA در متن مورد اشاره و استناد قرار گیرند و در انتهای مقاله نیز در لیست منابع آورده  شوند.
  • در صورت عدم  وجود منابع مالی برای یک مقاله، بایستی عبارت "There is no funding support" در مقابل آیتم شماره 5، ذکر گردد. همچنین در صورت عدم وجود تعارض منافع، بایستی عبارت "Authors declared no conflict of interest" در مقابل آیتم شماره 7 ذکر گردد.

تعارض منافع

  • از نویسندگان انتظار می رود که هر گونه منبع پشتیبانی یا ارتباطات تجاری که ممکن است تعارض منافع را در ارتباط با مقاله ارسالی در بر داشته باشد شفاف سازی نماید. تمام منابع مالی حمایت کننده کار بایستی در بخش پیوست انتهای نسخه اصلی بیان شوند.
  • مشارکت‌های مالی سازمان‌ها یا نهادهای مختلف در تمامی مسائل مربوط به تحقیق )به طور مثال استخدام، مشاوره، مالکیت استخدام و بهره‌های دیگر سهامی، ترتیب بندی ثبت اختراع در صدور مجوز( باید به عنوان تعارض منافع در انتهای فایل متن نسخه اصلی ذکر شود.

مشارکت نویسندگان

احراز سمت نویسندگی مقالات علمی به طور خلاصه منوط به داشتن شروط چهار گانه ذیل به طور هم زمان می باشد:

  • کمک قابل توجه در طراحی مطالعه و تحلیل یا تفسیر داده های آن؛
  • تهیه پیش نویس مقاله یا اصلاح نمودن آن؛
  • تصویب نهایی نسخه آماده شده برای چاپ؛
  • پاسخ گو بودن در تمام جنبه های پژوهش؛

تقدیر و تشکر

در این بخش نویسندگان می‌توانند از تامین‌ کنندگان نیازهای مالی و امکانات تحقیق و یا افراد دیگری که در انجام تحقیق کمک یا مشارکت نموده‌اند، تشکر و قدردانی نمایند. در انتهای متن مقاله تحقیقی، می‌بایست نام موسسه‌ای که مطالعه در آن انجام شده و یا حمایت مالی نموده است، ذکر گردد.


شیوه تنظیم منابع

منابع باید بر اساس فرمت APA تهیه گردد.

  • سبک رفرنس نویسی انجمن روانشناسی آمریکا[1] (APA)، در این جزوه ارائه شده است.
  • قالب استناد APA به جای نوشتن یادداشت یا پاورقی به استناد در متن نیاز دارد.
  • استنادهای درون متنی معمولاً شامل نام نویسنده و تاریخ انتشار است تا خواننده را به لیست موجود در بخش "منابع" که در انتهای مقاله قرار دارد، هدایت کند.
  • اطلاعات کامل در مورد هر منبع ذکر شده در متن در لیست "منابع" ارائه شده است.